Tule lastenhoitajaksi

Haluatko joustavan osa-aikaisen työn, jolla on merkitys? 

Perheet tarvitsevat apuasi. Työ MLL:n palkallisena (11 €/h) lastenhoitajana on mahdollisuus päästä vaikuttamaan suoraan perheiden tilanteeseen ja hyvinvointiin sekä tutustua järjestötoimintaan. Mikäli pidät lasten ja nuorten kanssa työskentelemisestä, lähetä meille hakemus.  

Jos sinulla on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opintoja, tai olet esimerkiksi korkeakouluopiskelija, jolla on jo koulutus joltain näistä aloista, voit työllistyä lyhyellä perehdytyksellä MLL:n lastenhoitajaksi. Hakijoiden, jotka soveltuvat lastenhoitajaksi lyhyen perehdytyksen kautta ei tarvitse käydä MLL:n lastenhoitokurssia, josta lisätietoa alempana. Työ sopii opiskelijoiden lisäksi hyvin myös esimerkiksi eläkeläisille ja työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta lastenhoitoalaa kohtaan. Työ on helppo sovittaa omien menojen ympärille. Vuoroja on tarjolla arkisin ja viikonloppuisin kaikkina vuorokaudenaikoina. 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokursseja järjestetään vastuuntuntoisille ja lapsirakkaille henkilöille, joilla on kiinnostusta ja aikaa hoitaa lapsia, mutta ei välttämättä vielä yllä mainittua soveltuvaa työkokemusta tai koulutustaustaa. Lastenhoitotehtävissä voi toimia 16 vuotta täytettyään. Työntekijöitä haetaan koko Uudenmaan alueelle. Lastenhoitokurssille osallistuva voi toimia hoitajana Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitotoiminnassa tai kurssin voi suorittaa hankkiakseen lisätietoa lasten kanssa toimimisesta. Lastenhoitokurssi sisältää lähiopetusta 28 tai 29 tuntia, itsenäisiä tehtäviä 12 tai 13 tuntia ja harjoittelun lapsiperheessä 9 tuntia. Koulutuksen laajuus on yhteensä 50 tuntia. Kurssien kouluttajina toimivat sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutuksen saaneet ammattilaiset. Lisätietoa kurssista.

  • Lyhyt perehdytys toteutetaan verkkokoulutuksena ja oman aikataulusi mukaan
  • Palkallista työtä
  • Mukava työ lasten parissa
  • Joustavat työajat
  • MLL on aina tukenasi
  • Arvokasta työkokemusta

Voit hakea perehdytykseen täyttämällä lomakkeen.

Perehdytykseen osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Valitut saavat sähköpostilla ohjeet oppimisympäristöön kirjautumiseen.

Lisätiedot: Minna Helenius minna.helenius@mll.fi tai Anu Hämäläinen anu.hamalainen@mll.fi


Rikostaustan selvittäminen

1.5.2014 on tullut voimaan laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä. Pyydämme kaikilta MLL:n hoitajilta ennen hoitajaksi ryhtymistä suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.

Jos sinulla ei ole vielä koulutusta lastenhoitoon, voit hakeutua hoitajaksi käymällä lastenhoitokurssin.