Vapaaehtoisille

Perhekummiksi

Sinua tarvitaan, sillä monet tukea kaipaavat perheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle esim. keskustelemalla ja olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä


Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille äideille. Toiminta tukee maahan muuttaneiden äitien kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.


Varamummiksi

Auta lapsiperheitä ja tule MLL vapaaehtoiseksi varamummiksi. Kaikilla perheillä ei ole isovanhempaa lähipiirissä. MLL:n varamummina voit helposti auttaa perhettä yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä.


Ystäväperheeksi

Moni lapsiperhe kaipaa seuraa, tukea ja mukavaa tekemistä arkeensa. Syynä saattaa olla mm. elämäntilanteen muutos tai muutto uudelle paikkakunnalle. Seuraa kaipaavat sekä perheen aikuiset että lapset.


Lukumummiksi-/vaariksi

Lukumummi ja -vaaritoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.


Tule mukaan yhdistystoimintaan

Uusia ystäviä, hauskaa tekemistä, lapsiperheiden auttamista, vaikuttamista lapsiperheiden asioiden puolesta asuinalueellasi.

Voisiko MLL olla sinun toimintaympäristösi? Haluaisitko sinä toimia alueen lapsiperheiden asioiden puolestapuhujana, vaikuttajana ja toimijana? MLL yhdistyksenä taipuu moneen.  Haemme mukaan kaikenikäisiä äitejä, isiä, mummeja ja vaareja, jotka haluavat vaikuttaa esimerkiksi asuinalueensa palveluihin, ympäristöön, harrastuksiin ja tiloihin. Toiminnassamme haluamme edistää onnellista lapsuutta ja nuoruutta, edistää turvallisuutta sekä rakentaa rakkautta ihmisten välille.


Koulutien turvaajaksi

MLL:n Uudenmaan piiri ja paikallisyhdistykset sekä Nordea Henkivakuutus järjestävät syksyisin koulujen alkaessa suojatiepäivystyksen koulujen läheisyydessä. Tempaukseen mukaan ilmoittautuneet vapaaehtoiset ovat aamuisin heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä. 


Perhekahvilaohjaajat

Perhekahvilat ovat kotona lapsiaan hoitavien vanhempien avoimia kohtaamispaikkoja, joita ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa muutaman tunnin ajan. Vapaaehtoiset perhekahvilaohjaajat suunnittelevat yhdessä perhekahvilakävijöiden kanssa perhekahvilan ohjelman ja huolehtivat kahvilan käytännön järjestelyistä. MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa perhekahvilaohjaajille koulutusta, ohjausta, neuvontaa ja virkistystä. Lisätietoja saat MLL:n paikallisyhdistyksistä.

Autamme Ukrainaa | MLL:n Uudenmaan piiri

Etsimme kielitaitoisia kaiken ikäisiä lähellä Espoota asuvia asiointivapaaehtoisiksi. Asiointivapaaehtoisena voit toimia vapaaehtoisena juuri nyt tärkeässä ukrainalaisten auttamistyössä. Ei vaadi aiempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta.  Kieli tuki asionnissa tehdään kunkin ihmisen tavallisin tiedoin ja taidoin, eikä se korvaa ammattilaisen tekemää työtä. Haemme mukaan kaikenikäisiä äitejä, isiä, mummeja ja vaareja, jotka haluavat vaikuttaa ja auttaa ihmisiä hädässä. Toiminnassamme haluamme  parantaa elämänlaatua ja rakentaa ihmisille helpompaa arkea sekä lisätä hyvinvointia.