Vapaaehtoisille

Perhekummiksi

Sinua tarvitaan, sillä monet tukea kaipaavat perheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle esim. keskustelemalla ja olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille äideille. Toiminta tukee maahan muuttaneiden äitien kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Lukumummiksi-/vaariksi

Lukumummi ja -vaaritoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

Tule mukaan yhdistystoimintaan

Uusia ystäviä, hauskaa tekemistä, lapsiperheiden auttamista, vaikuttamista lapsiperheiden asioiden puolesta asuinalueellasi.

Voisiko MLL olla sinun toimintaympäristösi? Haluaisitko sinä toimia alueen lapsiperheiden asioiden puolestapuhujana, vaikuttajana ja toimijana? MLL yhdistyksenä taipuu moneen.  Haemme mukaan kaikenikäisiä äitejä, isiä, mummeja ja vaareja, jotka haluavat vaikuttaa esimerkiksi asuinalueensa palveluihin, ympäristöön, harrastuksiin ja tiloihin. Toiminnassamme haluamme edistää onnellista lapsuutta ja nuoruutta, edistää turvallisuutta sekä rakentaa rakkautta ihmisten välille.

Koulutien turvaajaksi

MLL:n Uudenmaan piiri ja paikallisyhdistykset sekä Nordea Henkivakuutus järjestävät syksyisin koulujen alkaessa suojatiepäivystyksen koulujen läheisyydessä. Tempaukseen mukaan ilmoittautuneet vapaaehtoiset ovat aamuisin heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä.

Perhekeskus Keltasirkkuun vapaaehtoiseksi (Järvenpää)

Keltasirkun toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille tarjolla on tehtäviä niin lasten kanssa leikkimisestä erilaisten toimintatuokioiden järjestämiseen. Minkäänlaisia erityistaitoja- tai tietoja ei tarvita, jokainen on tervetullut juuri sellaisenaan kun on. Perhekeskus Keltasirkku on avoin kohtaamispaikka perheille Järvenpäässä. Vapaaehtoisena Keltasirkussa toimimisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä:
heli.mantynen@mll.fi p. 044 746 9962

Perhekahvilaohjaajat

Perhekahvilat ovat kotona lapsiaan hoitavien vanhempien avoimia kohtaamispaikkoja, joita ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa muutaman tunnin ajan. Vapaaehtoiset perhekahvilaohjaajat suunnittelevat yhdessä perhekahvilakävijöiden kanssa perhekahvilan ohjelman ja huolehtivat kahvilan käytännön järjestelyistä. MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa perhekahvilaohjaajille koulutusta, ohjausta, neuvontaa ja virkistystä. Lisätietoja saat MLL:n paikallisyhdistyksistä.