Vapaaehtoisille

Perhekummiksi

Sinua tarvitaan, sillä monet tukea kaipaavat perheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle esim. keskustelemalla ja olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille äideille. Toiminta tukee maahan muuttaneiden äitien kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Lukumummiksi-/vaariksi

Lukumummi ja -vaaritoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

Koulutien turvaajaksi

MLL:n Uudenmaan piiri ja paikallisyhdistykset sekä Nordea Henkivakuutus järjestävät syksyisin koulujen alkaessa suojatiepäivystyksen koulujen läheisyydessä. Tempaukseen mukaan ilmoittautuneet vapaaehtoiset ovat aamuisin heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä.

Isäkaveritoiminta

Isät haluavat viettää aikaa ja toimia pienten lastensa kanssa. Useissa MLL:n Uudenmaan piirin alueen paikallisyhdistyksissä on jo isä-lapsi-toimintaa, esimerkiksi Lauttasaaressa (HKI), Punavuoressa (HKI) ja Korsossa (Vantaa) tule mukaan!

Mies, isä, isoisä, haluaisitko sinä toimia isä-lapsi-toiminnan vetäjänä? Eikö alueellanne ole isä-lapsi-ryhmää? Ota yhteyttä alueesi paikallisyhdistykseen tai Uudenmaan piiriin Petri Öhmaniin petri.ohman@mll.fi, p. 044 713 2653

Somevapaaehtoiseksi

Etsimme kaiken ikäisiä ja ympäri Uuttamaatta asuvia somevapaaehtoisiksi. Somevapaaehtoisena voit tehdä vapaaehtoistyötä juuri silloin, kun sinulle sopii. Vaikkapa matkalla töihin tai illalla kotisohvalta käsin. Voit toimia somevapaaehtoisena juuri niissä sosiaalisen median kanavissa, joita itse käytät. Ei vaadi aiempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta.

Perhekeskus Keltasirkkuun vapaaehtoiseksi (Järvenpää)

Keltasirkun toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille tarjolla on tehtäviä niin lasten kanssa leikkimisestä erilaisten toimintatuokioiden järjestämiseen. Minkäänlaisia erityistaitoja- tai tietoja ei tarvita, jokainen on tervetullut juuri sellaisenaan kun on. Perhekeskus Keltasirkku on avoin kohtaamispaikka perheille Järvenpäässä. Vapaaehtoisena Keltasirkussa toimimisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä:
heli.mantynen@mll.fi p. 044 746 9962

Vapaaehtoisille

Perhekummiksi

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Lukumummiksi-/vaariksi

Koulutien turvaajaksi

Isäkaveritoiminta

Somevapaaehtoiseksi

Koivukylän avoimeen kohtaamispaikkaan vapaaehtoiseksi (Vantaa)

Tarjolla on tehtäviä niin lasten kanssa leikkimisestä erilaisten toimintatuokioiden järjestämiseen sekä ruoka-avussa ja lastenvaatteiden kierrätyspisteessä toimimiseen. Minkäänlaisia erityistaitoja- tai tietoja ei tarvita, jokainen on tervetullut juuri sellaisenaan kun on.  Seuraava vapaaehtoisten infotilaisuus on 18.8. klo 17.30-19. Klikkaa tästä lisätietoa

Koivukylän avoimen kohtaamispaikan sivuilta löydät lisätietoa.

Paikallisyhdistystoimijat

MLL:n paikallisyhdistyksessä voit toimia yhdistyksen hallituksen jäsenenä, perhekahvilaohjaajana, talkoorinkiläisenä tai toiminnantarkastajana. Yhdistyksen hallituksen jäsenet suunnittelevat ja toteuttavat yhdistyksen toimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Mitään etukäteisosaamista et välttämättä tarvitse, sillä MLL kouluttaa vapaaehtoiset tehtäviinsä. Yhdistyksen hallituksessa tutustut hauskoihin ihmisiin, saat uusia ystäviä ja hyödyllistä osaamista. Lapset voi yleensä aina ottaa mukaan hallituksen kokouksiin, joissa onkin vilskettä, vilinää ja paljon naurua.

Talkoorinkiläiset ja toiminnantarkastajat mahdollistavat yhdistyksen toiminnan omalla panoksellaan. Talkoolaisten avulla järjestetään MLL:n tunnettuja kirpputoreja sekä koko perheen tapahtumia. Yhdistyksen toiminnantarkastajan tehtävänä on ensisijassa arvioida yhdistyksen hallinnon järjestämistä sekä kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleistä asianmukaisuutta.

Perhekahvilaohjaajat

Perhekahvilat ovat kotona lapsiaan hoitavien vanhempien avoimia kohtaamispaikkoja, joita ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa muutaman tunnin ajan. Vapaaehtoiset perhekahvilaohjaajat suunnittelevat yhdessä perhekahvilakävijöiden kanssa perhekahvilan ohjelman ja huolehtivat kahvilan käytännön järjestelyistä. MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa perhekahvilaohjaajille koulutusta, ohjausta, neuvontaa ja virkistystä. Lisätietoja saat MLL:n paikallisyhdistyksistä.