Perheille

Tarjoamme monipuolista arjen tukea lapsiperheille. Älä jää yksin, vaan ota meihin yhteyttä!


MLL:n lastenhoitopalvelu

Voit tilata kauttamme koulutetun ja luotettavan lastenhoitajan. Perhekummitoiminta

Perhekummit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat lapsiperheiden arjen tukena. Perhekummi kuuntelee, keskustelee ja välittää.Perhekahvilat

Perhekahvilat ovat kotona lapsiaan hoitavien vanhempien kohtaamispaikkoja. Perhekahvilassa tutustut muihin samassa elämäntilanteessa oleviin, saat vertaistukea, uutta tietoa sekä samalla lapsesi saa leikkiseuraa.Sukupolvitoiminta

MLL tarjoaa vapaaehtoistyön mahdollisuuksia isovanhempi-ikäisille, jotka haluavat toimia läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa lapsille. MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa esimerkiksi perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa. Seniori-ikäiset voivat toimia myös lukumummeina ja -vaareina tai luontomummeina ja -vaareina.
Vanhemmuuden ABC ryhmät

MLL Uudenmaan piiri on tuonut Ruotsista vanhemmuuden ABC mallin Suomeen. Ryhmät ovat tarkoitettu 3-12 vuotiaiden vanhemmille ja tavoitteena on lapsen positiivisen kehityksen tukeminen ja vanhemman ja lapsen suhteen vahvistaminen. ABC vanhempainryhmät pohjautuvat tutkittuun tietoon vanhemmuudesta. 


Hakunilan lasten ja perheiden yhteisötalo

MLL:n Uudenmaan piirin lasten ja perheiden yhteisötalon toiminta on avointa ja maksutonta. Tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia. Talo on päihteetön paikka ja se on suunnattu 0-12 -vuotiaille lapsille ja perheille.  
Keltasirkku Järvenpää

MLL:n Uudenmaan piirin perhekeskus Keltasirkku on avoin kohtaamispaikka lapsille ja vanhemmille. Kuka tahansa voi lastensa kanssa tulla ovesta sisään ja viettää aikaa nauttien talon tarjonnasta.


Koivukylän avoin kohtaamispaikka

Koivukylässä toimiva avoin kohtaamispaikka on kaikille kuntalaisille tarkoitettu yhteinen tila, jonne on helppo ja mukava tulla. Kohtaamispaikassa voi tavata muita vanhempia, osallistua ohjattuun toimintaan tai vain viettää aikaa yhdessä lapsensa kanssa.   Me-talo Kerava

Me-talo tarjoaa alueen asukkaille paikan osallistua, innostua, harrastaa, työllistyä sekä olla iloksi ja hyödyksi. Me-talo kokoaa yhteen eri toimijoita, kuten järjestöjä, seurakuntia ja kaupungin toimijoita.
Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Maahanmuuttajaäitien ystävät ovat hyvin suomea puhuvia äitejä, jotka auttavat maahanmuuttajaäitejä kielen oppimisessa ja suomalaiseen elämään tutustumisessa.


Perhehaavi

Perhehaavi-hankkeessa tuetaan lapsiperheitä ja vanhemmuutta. Toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat Itä-Helsingissä ja Vantaalla asuvat lapsiperheet. Hankkeessa tavoitellaan myös niitä tukea tarvitsevia perheitä, jotka eivät ole osanneet, jaksaneet, uskaltaneet tai halunneet hakeutua viranomaispalvelujen piiriin. 


Etäperhekahvilat

Etätapaamisissa perheillä on mahdollisuus tavata samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, kuulla ja keskustella eri aiheista.