Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille toiminnassa autetaan perheitä. Äiti ja tukihenkilöhenkilö yhdessä pienen lapsen kanssa.

Sinustako ystävä maahanmuuttajaäidille?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille äideille. Toiminta tukee maahan muuttaneiden äitien kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Voit myös lähettää meille yhteystietosi lomakkeen kautta niin olemme sinuun yhteydessä.

Hyväksyn, että lomakkeella kerätään tietojani.

* Lomakkeella kerätään tietoja (esim. nimi ja yhteystiedot) MLL Uudenmaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa varten. Tiedot ovat toimintaan mukaan tulemisen kannalta välttämättömiä. Tiedot viedään MLL:n Uudenmaan järjestelmään. Käsittelemme tietojasi aina huolellisesti ja luottamuksellisesti. Sinulla on oikeus tarkastaa sinusta kerätyt tiedot. 

Millaista ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta on?

Naiset voivat tavata toisiaan esimerkiksi leikkipuistossa, kävelyllä, retkellä, kaupassa asioilla tai vaikka jommankumman kotona. Vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on nähdä maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä.

Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa ovat läsnä maahanmuuttajaäiti, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori.


Ystävyys...
• vähentää yksinäisyyttä
• auttaa kotoutumaan uuteen kotimaahan
• tukee kielen oppimista
• rohkaisee laajentamaan elinympäristöä
• tutustuttaa uuteen kulttuuriin


Ystävän saaneet maahanmuuttajanaiset ovat saaneet toiminnasta tukea arkeensa ja he kokevat osallisuutensa uudessa kotimaassaan lisääntyneen.


Minustako vapaaehtoinen ystävä?

Vapaaehtoiset ystävät ovat luotettavia hyvin suomea puhuvia naisia, jotka haluavat tukea omalta osaltaan maahan muuttaneita naisia.


Vapaaehtoiset käyvät perehdytyskoulutuksen ja voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin yhdessä muiden toiminnassa mukana olevien naisten kanssa. Ystävät noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja kunnioittavat toistensa yksityisyyttä.

Toimintaa on Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Mäntsälässä, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Loviisassa ja Porvoossa. 

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa rahoittavat STEA sekä Uudenmaan kunnat.

Tule mukaan ja tutustu uuteen ihmiseen!