Lukumummiksi/-vaariksi

Suomessa lähes kaikki lapset oppivat tarkan lukutaidon, mutta osa lapsista ei saavuta sujuvaa lukutaitoa. Jos lukeminen on hidasta ja työlästä, lapsi alkaa helposti vältellä sitä. Se taas lisää riskiä syrjäytyä myöhemmin koulutuksesta ja työelämästäkin.

Lukumummi ja -vaari -toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

MLL:n Uudenmaan piiri on käynnistänyt lukumummi ja -vaari -toimintaa Niilo Mäki Instituutin kehittämän mallin innoittamana. Nyt tarvitaan innokkaita vapaaehtoisia tukemaan lasten lukemista. Olisitko Sinä yksi uusista lukemisen tukijoista?

Mitä lukumummi tai -vaari tekee?

Lukee koululla yhdessä kirjaa niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Lukemisen jälkeen jutustellaan. Tarkoituksena on innostaa lapsia lukemaan yhteisten lukutuokioiden avulla.


Mihin sitoudun?

Käyt koululla lukemassa omien mahdollisuuksiesi mukaan, noin kerran viikossa.

Tarvitsenko erityistaitoja?

Et! Iloinen mieli ja innostus lukemiseen riittävät. Saat meiltä ohjausta, perehdytystä ja tukea vapaaehtoistyöhösi.


Miten pääsen mukaan?

Ilmoittautumalla maksuttomaan koulutukseen. Koulutus sopii myös, jos haluat MLL:n kylämummiksi tai -vaariksi. Koulutustilaisuuteen osallistuminen ei velvoita sinua aloittamaan vapaaehtoistoiminnassa. Tule koulutukseen kuulemaan lisää ja päätä sen jälkeen haluatko aloittaa MLL:n mummina tai -vaarina!

Lisätietoja saat myös MLL:n Uudenmaan piirin koordinaattorilta:

Sini Pohjalainen, sini.pohjalainen@mll.fi , p. 044 7737602

Lue lisää lasten lukusujuvuudesta www.nmi.fi ja lukumummi ja -vaari -toiminnasta http://www.lukumummitjavaarit.fi/

Seuraavat kylä/lukumummi- ja vaarikoulutukset


Tiistai 3.5. klo 13–15 

Keravan Onnila talossa. 

Tilaisuus on suunnattu keravalaisille mummeille ja vaareille. Kouluttajana  perhetoiminnan koordinaattori Sini Pohjalainen MLL Uudenmaan piiristä.

Yhteistyössä Keravan kaupungin lukukoordinaattori Demi Auloksen kanssa. Kahvitarjoilu. 

Ilmoittautumiset: sini.pohjalainen@mll.fi


Maanantai 16.5. klo 13–15 Pasilassa 

Kouluttajina Projektikoordinaattori Adrienn Jalonen Niilo Mäki- instituutista sekä perhetoiminnan koordinaattori Sini Pohjalainen MLL Uudenmaanpiiristä. Kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset: sini.pohjalainen@mll.fi