Lukumummiksi/-vaariksi

Suomessa lähes kaikki lapset oppivat tarkan lukutaidon, mutta osa lapsista ei saavuta sujuvaa lukutaitoa. Jos lukeminen on hidasta ja työlästä, lapsi alkaa helposti vältellä sitä. Se taas lisää riskiä syrjäytyä myöhemmin koulutuksesta ja työelämästäkin.

Lukumummi ja -vaari -toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

MLL:n Uudenmaan piiri on käynnistänyt lukumummi ja -vaari -toimintaa Niilo Mäki Instituutin kehittämän mallin innoittamana. Nyt tarvitaan innokkaita vapaaehtoisia tukemaan lasten lukemista. Olisitko Sinä yksi uusista lukemisen tukijoista?

Mitä lukumummi tai -vaari tekee?

Lukee koululla yhdessä kirjaa niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Lukemisen jälkeen jutustellaan. Tarkoituksena on innostaa lapsia lukemaan yhteisten lukutuokioiden avulla.

Mihin sitoudun?

Käyt koululla lukemassa omien mahdollisuuksiesi mukaan, noin kerran viikossa.

Tarvitsenko erityistaitoja?

Et! Iloinen mieli ja innostus lukemiseen riittävät. Saat meiltä ohjausta, perehdytystä ja tukea vapaaehtoistyöhösi.

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittautumalla maksuttomaan koulutukseen. Koulutus sopii myös, jos haluat MLL:n kylämummiksi tai -vaariksi. Koulutustilaisuuteen osallistuminen ei velvoita sinua aloittamaan vapaaehtoistoiminnassa. Tule koulutukseen kuulemaan lisää ja päätä sen jälkeen haluatko aloittaa MLL:n mummina tai -vaarina!

Lisätietoja saat myös MLL:n Uudenmaan piirin koordinaattorilta:

Sini Pohjalainen, sini.pohjalainen@mll.fi , p. 044 7737602

Lue lisää lasten lukusujuvuudesta www.nmi.fi ja lukumummi ja -vaari -toiminnasta http://www.lukumummitjavaarit.fi/

Seuraavat kylä/lukumummi- ja vaarikoulutukset

LUKUMUMMI JA  VAARI -toiminnan peruskoulutus torstaina 19.1.2023 klo 10–12 Zoomissa

Kouluttajana MLL Uudenmaanpiirin koordinaattori Sini Pohjalainen ja Annastiina Kettunen Niilo Mäki instituutista . Tilaisuus on maksuton. Linkki koulutukseen lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.

LUKUMUMMI JA  VAARI  -toiminnan peruskoulutus keskiviikkona 18.1.2023 klo 14–16 Pasilassa

Osoite: Asemapäällikönkatu 12 c, koulutustila Sophie. Tarkemmat saapumisohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen. Kouluttajana MLL Uudenmaanpiirin koordinaattori Sini Pohjalainen. Kahvitarjoilu. Tilaisuus on maksuton.

LUKUMUMMI JA  VAARI  -toiminnan peruskoulutus tiistaina 31.1.2023 klo 13–15 Zoomissa

Kouluttajana MLL Uudenmaanpiirin koordinaattori Sini Pohjalainen. Tilaisuus on maksuton. Linkki koulutukseen lähetetään ilmoittautumisen jälkeen

Lisätiedot sekä ilmoittautumiset perhetoiminnan koordinaattori Sini Pohjalaiselle: sini.pohjalainen@mll.fi, p. 044 7737602