Perhekummiksi

“On saanut tutustua ihanaan perheeseen ja saanut auttaa, se on antanut paljon.” - perhekummi

Vapaaehtoiseksi lapsiperheen arkeen?

Haluatko antaa aikaasi lapsiperheelle, joka kokee olevansa tuen tarpeessa? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Sinä voit olla yksi heistä!

Milloin perhekummi voi olla avuksi?
• Perheellä ei ole riittävää tukiverkostoa
• Perhe kaipaa vahvistusta vanhemmuuteen
• Vanhempi kaipaa aikuista keskusteluseuraa
• Vanhemmat kokevat itsensä yksinäisiksi tai väsyneiksi
• Perheen arkeen kaivataan lisäaikuista

Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko, 2-3 tuntia kerrallaan. Kummisuhde kestää kerrallaan noin vuoden. Tuki on perheelle maksutonta. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Perhe voi hakea perhekummia itse tai tulla toimintaan ammattilaisen ohjaamana.

Mitä perhekummi tekee?

Perhekummi tarjoaa tukea perheen arkeen. Voit toimia keskusteluseurana vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa ja olla mukana perheen tavallisessa arjessa. Perhekummi ei kuitenkaan ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Minustako perhekummi?

Perhekummit ovat tasapainoisia ja luotettavia aikuisia, jotka haluavat auttaa lapsiperheitä. Kaikki perhekummiudesta kiinnostuneet haastatellaan ja haastattelun perusteella valitut henkilöt osallistuvat perhekummikoulutukseen.

Tarjoamme perhekummeille ohjausta, tukea ja vertaistapaamisia. Perhekummitoiminta pohjautuu vapaaehtoistyön eettisiin periaatteisiin ja perhekummi on aina vaitiolovelvollinen. Kaikilta lapsiperheiden parissa toimivilta vapaaehtoisilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen perhekummisuhteen aloittamista.

Seuraavat perhekummikoulutukset löydät täältä.

Perhekummina voi toimia  Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keravalla, Lapinjärvellä, Lohjalla, Loviisassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Orimattilassa, Porvoossa, Sipoossa, Tuusula, Raaseporissa, Vihdissä tai Vantaalla.

Jos ilmoittautumislomake ei näy alla normaalisti, saat avattua sen uuteen ikkunaan klikkaamalla tästä

Perhekummitoiminta mediassa:

Kuuntele lisää perhekummitoiminnasta: