Perhekummiksi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Tule perhekummiksi!

Sinua tarvitaan, sillä monet lapsiperheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle esim. keskustelemalla ja olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Voit myös lähettää meille yhteystietosi lomakkeen kautta niin olemme sinuun yhteydessä.

Lomakkeella kerätään tietojani.

* Lomakkeella kerätään tietoja (esim. nimi ja yhteystiedot) MLL Uudenmaan perhekummitoimintaa varten. Tiedot ovat toimintaan mukaan tulemisen kannalta välttämättömiä. Tiedot viedään MLL:n Uudenmaan järjestelmään. Käsittelemme tietojasi aina huolellisesti ja luottamuksellisesti. Sinulla on oikeus tarkastaa sinusta kerätyt tiedot.

Perhekummina toimiminen

Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko, 2-3 tuntia kerrallaan. Kummisuhde kestää kerrallaan noin vuoden. Tuki on perheelle maksutonta. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Voit itse määritellä ajat milloin tapaat perhettä.

Milloin perhekummi voi olla avuksi?
• Perheellä ei ole riittävää tukiverkostoa
• Perhe kaipaa vahvistusta vanhemmuuteen
• Vanhempi kaipaa aikuista keskusteluseuraa
• Vanhemmat kokevat itsensä yksinäisiksi tai väsyneiksi
• Perheen arkeen kaivataan lisäaikuista

Mitä perhekummi tekee?

Perhekummi tarjoaa tukea perheen arkeen. Voit toimia keskusteluseurana vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa ja olla mukana perheen tavallisessa arjessa. Perhekummi ei kuitenkaan ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen. 

Perhekummitapaamisissa tulee aina olla yhden vanhemman paikalla.

Minustako perhekummi?

Perhekummit ovat tasapainoisia ja luotettavia aikuisia, jotka haluavat auttaa lapsiperheitä. Kaikki perhekummiudesta kiinnostuneet haastatellaan ja haastattelun perusteella valitut henkilöt osallistuvat perhekummikoulutukseen. Tarjoamme perhekummeille ohjausta, tukea ja vertaistapaamisia.

Seuraavat perhekummikoulutukset löydät täältä.

Perhekummina voi toimia  Espoossa, Helsingissä, Järvenpäässä, Kirkkonummella, Keravalla, Lapinjärvellä, Lohjalla, Loviisassa, Nurmijärvellä, Porvoossa, Sipoossa, Vihdissä tai Vantaalla.