Keravalle aukeaa lokakuussa me-talo

24.8.2017

Me-talo Kerava tarjoaa ainutlaatuisen paikan osallistua, innostua, harrastaa, työllistyä sekä olla iloksi ja hyödyksi.


Keravalle perustetaan lokakuussa me-talo, jonka tarkoituksena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Taloa rahoittaa Me-säätiö ja sen toiminnasta vastaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri. Eri puolille Suomea rakennettavien me-talojen tarkoitus on edistää säätiön visiota, että Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta tai nuorta vuonna 2050. Keravalle perustettava talo on jo seitsemäs me-talo Suomessa.

 

Aiemmin käynnistyneiden me-talojen toiminnan kokemukset osoittavat, että matalan kynnyksen yhteisötilan perustaminen alueelle lisää sen asukkaiden hyvinvointia ja tasa-arvoa. Me-talossa jokaiselle löytyy joku, joka tukee, ohjaa ja auttaa eteenpäin tai jonka kanssa voi tehdä asioita yhdessä. Me-talo perustuu ajatukselle, että yhdessä tekeminen rakentaa myönteistä tulevaisuutta.

Keravan me-talosta tulee yhteisöllinen tila, johon kutsutaan toimimaan keravalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia sekä järjestöjä, seurakuntia ja Keravan kaupunkia. Taloon ovat tervetulleita kaikki keravalaiset! Me-talon tavoitteena on lisätä perheiden hyvinvointia ja tarjota perheille osallisuuteen, vertaisuuteen ja vapaaehtoistoimintaan perustuvaa tukea, tuottaa avointa harrastustoimintaa, vähentää yksinäisyyttä, tuoda saman katon alle erilaisia perheiden tukimuotoja, tiivistää kaupungin, järjestöjen ja seurakuntien yhteistyötä sekä lisätä vapaaehtoistoimintaa.

Lämpimästi tervetuloa rakentamaan me-talosta kaupungin innostavin yhdessä olemisen ja tekemisen tila!

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Pia Metsähuone, MLL:n Uudenmaan piiri ry, p. 040 839 1093
Kehittämispäällikkö Liisa Björklund, Me-säätiö liisa.bjorklund@mesaatio.fi