Vapaaehtoisille

Isä-lapsi-toiminta

Isät haluavat viettää aikaa ja toimia pienten lastensa kanssa. Useissa MLL:n Uudenmaan piirin alueen paikallisyhdistyksissä on jo isä-lapsi-toimintaa, esimerkiksi Lauttasaaressa (HKI), Punavuoressa (HKI), Korsossa (Vantaa) ja Suvelassa (espoo) tule mukaan!

Mies, isä, isoisä, haluaisitko sinä toimia isä-lapsi-toiminnan vetäjänä? Eikö alueellanne ole isä-lapsi-ryhmää? Ota yhteyttä alueesi paikallisyhdistykseen tai Uudenmaan piiriin kari.koponen@mll.fi, 044-5409980.

Keltasirkkuun vapaaehtoiseksi (Järvenpää)

Keltasirkun toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille tarjolla on tehtäviä niin lasten kanssa leikkimisestä erilaisten toimintatuokioiden järjestämiseen. Minkäänlaisia erityistaitoja- tai tietoja ei tarvita, jokainen on tervetullut juuri sellaisenaan kun on. 

Vapaaehtoisena Keltasirkussa toimimisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä:
p. 044-5409980 / Kari tai sähköpostitse kari.koponen@mll.fi

Kylämummit ja kylävaarit

Kylämummina tai –vaarina sinä voit valita itsellesi parhaiten sopivan tavan toimia ja voit päättää, kuinka paljon käytät toimintaan aikaa. Tärkeää on, että toiminta tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Kylämummeille ja –vaareille järjestetään myös vertaistapaamisia, tukea ja ohjausta.

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita, luotettavia henkilöitä, jotka haluavat antaa aikaansa lapsille. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen! Kylämummit ja -vaarit voivat toimia esimerkiksi päiväkodeissa, perhekahviloissa, kouluissa ja kerhoissa sekä erilaisissa perheitä kokoavissa tilaisuuksissa. Lisätietoja löydät täältä.

Lukumummit ja -vaarit

Lukumummi ja -vaaritoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

Maahanmuuttajaisien ystävät

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii hyvin suomea puhuvia vapaaehtoisia isiä, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan ystävinä ja opastajina suomalaiseen isyyteen alle kouluikäisten lasten maahanmuuttajataustaisille isille.

Etsimme myös henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita vetämään yhdessä kanssamme vaikkapa omaan harrastukseensa liittyen isä-lapsi-toimintaa ryhmille, joihin osallistuu sekä kotoutuvia maahanmuuttajataustaisia isiä että hyvin suomea puhuvia ja kantaväestöön kuuluvia isiä.

Toiminnassa on kaksi perustoimintamuotoa: kahden isän ystävyyssuhteiden tukeminen ja ryhmätoiminnot. Lue lisää täältä.

Maahanmuuttajaäitien ystävät

Maahanmuuttajaäitien ystävät ovat suomea puhuvia tavallisia naisia, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälisyydestä ja uusien ihmisten kohtaamisesta. Toiminnan tavoitteena on tukea maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja suomen kielen oppimista sekä rakentaa siltoja maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välille.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa oman lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona. Lisätetoja löydät täältä.

Paikallisyhdistystoimijat

MLL:n paikallisyhdistyksessä voit toimia yhdistyksen hallituksen jäsenenä, perhekahvilaohjaajana, talkoorinkiläisenä tai toiminnantarkastajana. Yhdistyksen hallituksen jäsenet suunnittelevat ja toteuttavat yhdistyksen toimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Mitään etukäteisosaamista et välttämättä tarvitse, sillä MLL kouluttaa vapaaehtoiset tehtäviinsä. Yhdistyksen hallituksessa tutustut hauskoihin ihmisiin, saat uusia ystäviä ja hyödyllistä osaamista. Lapset voi yleensä aina ottaa mukaan hallituksen kokouksiin, joissa onkin vilskettä, vilinää ja paljon naurua.

Talkoorinkiläiset ja toiminnantarkastajat mahdollistavat yhdistyksen toiminnan omalla panoksellaan. Talkoolaisten avulla järjestetään MLL:n tunnettuja kirpputoreja sekä koko perheen tapahtumia. Yhdistyksen toiminnantarkastajan tehtävänä on ensisijassa arvioida yhdistyksen hallinnon järjestämistä sekä kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleistä asianmukaisuutta.

Perhekahvilaohjaajat

Perhekahvilat ovat kotona lapsiaan hoitavien vanhempien avoimia kohtaamispaikkoja, joita ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa muutaman tunnin ajan. Vapaaehtoiset perhekahvilaohjaajat suunnittelevat yhdessä perhekahvilakävijöiden kanssa perhekahvilan ohjelman ja huolehtivat kahvilan käytännön järjestelyistä. MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa perhekahvilaohjaajille koulutusta, ohjausta, neuvontaa ja virkistystä. Lisätietoja saat MLL:n paikallisyhdistyksistä.

Perhekummit

Perhekummit ovat tavallisia, luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa ja kulkea kappaleen matkaa perheen rinnalla. Perhekummilta saatu apu ja tuki on monelle perheelle suuren suuri asia. Tarkoituksena on tukea sellaisia perheitä, jotka tarvitsevat varhaista tukea.

Tukeminen on käytännössä keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä. Tapaamisia on sopimuksen mukaisesti, yleensä kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan. Perhekummit saavat koulutuksen lisäksi säännöllistä ammatillista ohjausta sekä tukea. Lisätietoja löydät täältä.

Somevapaaehtoiset

Somevapaaehtoiset tekevät vapaaehtoistyötä juuri siellä missä he haluavat ja silloin kuin se heille sopii. Esimerkiksit työmatkalla tai illalla kotisohvalta käsin.

Somevapaaehtoiset jakavat omasta mielestään hyviä tai tärkeitä MLL:n Uudenmaan piirin julkaisuja eteenpäin omissa somekanavissaan. Kommentoivat MLL:n Uudenmaan piirin julkaisuja eri somekanavissa ja aktivoivat muita seuraajia mukaan keskusteluun. Lisäksi somevapaaehtoiset voivat osallista MLL:n Uudenmaan piirin someviestinnän kehittämiseen.

Suojatiepäivystäjät

MLL:n Uudenmaan piiri ja paikallisyhdistykset sekä Nordea Henkivakuutus järjestävät syksyisin koulujen alkaessa suojatiepäivystyksen koulujen läheisyydessä. Tempaukseen mukaan ilmoittautuneet vapaaehtoiset ovat aamuisin heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä. Tarkoituksena on kiinnittää aamukiireessä ajavien autoilijoiden sekä tiellä liikkujien huomio ja varmistaa lasten turvallinen kadun ylitys tarvittaessa vaikka saattamalla. Lyhytkestoinen ponnistus ja hyvä teko jaettuna vapaaehtoisten kesken ei vie kohtuuttomasti aikaa ja vastineeksi saa hyvän mielen.

 

 

Tervetuloa ostoksille Marskin Muksuihin

Marskin Muksut ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin lastenvaatteiden ja
-tarvikkeiden Second hand -myymälöitä.Tuotto käytetään toimintaamme lapsiperheiden hyväksi. Tule tekemään löytöjä!

Marskin Muksut

Topeliuksenkatu 19, Töölö, Helsinki
Ma-pe klo 10-18 ja la klo 10-15

Kauppakeskus Columbus
Vuotie 45, Vuosaari
ma-pe 10-19 ja la 10-16
p. 044 735 6000

www.marskinmuksut.fi