Perhekummitoiminta

“Perhekummi on meille rakas ja tärkeä tukipilari, joka on tuonut meille iloa ja valoa elämään.” - perheen äiti

Perhekummi perheellesi?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa lapsiperheille perhekummeja. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien.

Perhekummit ovat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Keitä perhekummit ovat?

Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea.

Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

Miten perhekummisuhde toimii?

Kummisuhteen lähtökohtana on vapaa-ehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat kummisuhteen tavoitteista. Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko noin 2-3 tuntia vuoden ajan.

Toiminta on perheelle maksutonta. MLL:n koordinaattori on säännöllisesti yhteydessä sekä perheeseen että perhekummiin.

Voiko perheeni saada perhekummin?

Mikäli koet tarvitsevasi aikuisen seuraa, lisäkäsiä tai syliä lapsille. Lähtökohtana on perheen oma kokemus tuen tarpeesta.

Perhekummi voi olla avuksi esimerkiksi, kun
• tukiverkostosi eivät ole riittävät, esimerkiksi sukulaiset tai ystävät eivät voi tarjota tarvittavaa tukea
• olet muuttanut uuteen kaupunkiin tai ympäristöön
• koet olosi yksinäiseksi tai väsyneeksi
• kaipaat vahvistusta vanhemmuuteen
• haluat jutella lapsiperheen arjen haasteista ja vanhemmuudesta

Järjestämme perhekummitoimintaa Helsingissä, Espoossa, Keravalla, Nurmijärvellä, Raaseporissa, Vantaalla, Hyvinkäällä, Kirkkonummella, Porvoossa, Lohjalla, Loviisassa, Kauniaisissa, Vihdissä, Mäntsälässä, Järvenpäässä sekä Sipoossa.

Hae perhekummia perheellesi

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Perhekummitoiminta mediassa:

Kuuntele lisää perhekummitoiminnasta: