Perhekahviloiden koronaohjeita

Uuden päätöksen mukaan sisätiloissa yli kymmenen hengen tilaisuuksissa voi olla enintään 50 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Tämä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tulee voimaan lauantaina 4.9.2021 ja on voimassa 30.9.2021 asti

Koko Uudenmaan kokoontumisrajoitukset lievenevät 4.9.
2 metrin turvavälivelvoitteesta ja pääkaupunkiseudun lohkovaatimuksesta luovutaan, sisätilaisuuksiin voi ottaa väkeä enintään 50 % kapasiteetista

OHJEITA MLL:N PERHEKAHVILAN KÄVIJÖILLE KORONA-AIKANA
• Kaikkea MLL:n toimintaa, siihen osallistumista, tilojen käyttöä jne. ohjaavat ensisijaisesti kunkin kunnan, sairaanhoitopiirin tai aluehallintoviraston (AVI) rajoitukset ja suositukset. Kannattaa etsiä ajantasaista tietoa oman kunnan nettisivuilta tai THL:n ylläpitämästä sivustosta.
• Tule perhekahvilaan vain terveenä!
• Kaikkien 12 vuotta täyttäneiden suositellaan toistaiseksi käyttävän sisätiloissa kasvomaskia. Suositus koskee kaikkea MLL:n toimintaa.
• Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina perhekahvilaan tullessaan - sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään aina; ennen ruokailua, ulkoa sisälle tullessa, aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin käsipyyhkeisiin.
• Tarjoilujen järjestämisessä hygieniasta pidetään erityisen hyvää huolta.
• Jos perhekahvilakävijällä todetaan koronavirustartunta, kunnan tai sairaanhoitopiirin viranomainen selvittää mahdolliset altistumiset ja tartuntaketjut. Viranomainen myös tarvittaessa asettaa henkilön/t 10 vuorokauden karanteenin. Perhekahvilakävijä voi halutessaan ilmoittaa tartunnasta myös perhekahvilan ohjaajalle.