Koronaohjeita yhdistyksille

päivitetty 9.3.2022

Koronarajoitukset poistuvat. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 11.2.2022 päätöksen, jolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan maanantaina 14.2.2022. 

Terveysturvallisuus on huomioitava edelleen tilojen käytössä

Lisäksi koko Suomessa ovat voimassa 30.6.2022 asti tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joiden tarkoituksena on parantaa terveysturvallisuutta: vaatimukset koskevat mm. asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljää sijoittelua ja asiakkaiden ohjeistamista hyvistä hygieniakäytännöistä. Lisää tietoa yleisistä hygieniavaatimuksista: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#item-DpAo81qF9aPZ-62465507


Yleiset korona ohjeet

  • Turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta on huolehdittava tarkasti. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttöä aina, kun liikutaan paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Toimintaa järjestetään, kun se on mahdollista ja turvallista. Toiminnan järjestäminen on tärkeää, koska monet perheet odottavat ja tarvitsevat vertaistukea ja yhteisiä jakamisen paikkoja.
  • Jos kaipaat lisätukea ohjeiden suhteen, ole yhteydessä piiriin!