Koronaohjeita yhdistyksille

päivitetty 7.9.2021

Tilanne 7.9.2021:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti. Lauantaista 4.9.2021 alkaen sisätiloissakaan järjestetyissä yleisötilaisuuksissa ei tarvitse taata yleisölle 2 metrin turvavälejä, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa tilojen riittävällä väljyydellä ja muilla keinoilla (4.9.).

Keusoten alue eli Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula on siirtynyt koronaepidemiassa leviämisvaiheeseen (18.8.).

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Muissa alueen kunnissa epidemia on kiihtymisvaiheessa (12.8.).

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka myötä kokoontumisrajoitukset kiristyvät ja asiakastilojen käyttöä rajoitetaan Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kuntien alueilla 20.8.2021 alkaen. Päätös on voimassa 12.9.2021 saakka.

Muiden kuntien osalta AVI on tehnyt jatkopäätöksen, joka on voimassa 27.8. -12.9. Sen mukaisesti sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta. Lue päätöksestä tarkemmin täältä. (24.8.)

Yleiset korona ohjeet

  • Turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta on huolehdittava tarkasti. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttöä aina, kun liikutaan paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Toimintaa järjestetään, kun se on mahdollista ja turvallista. Toiminnan järjestäminen on tärkeää, koska monet perheet odottavat ja tarvitsevat vertaistukea ja yhteisiä jakamisen paikkoja.
  • Toiminnan järjestäminen mahdollisuuksien mukaan ulkotoimintana on suositeltavaa. Suuria sisätilaisuuksia on edelleen syytä välttää.
  • Jos kaipaat lisätukea ohjeiden suhteen, ole yhteydessä piiriin!