MLL Uusimaa etsii vapaaehtoisia perhekummeja auttamaan yksinäisiä lapsiperheitä Suomessa

15.1.2020

Lapsiperheiden yksinäisyys on lisääntynyt Suomessa. Monet tavalliset perheet kokevat yksinäisyyttä tai tarvitsevat apua arjessa. MLL:n perhekummi auttaa perhettä yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. MLL:n perhekummit ovat tukeneet perheitä jo 10 vuoden ajan Uudenmaan alueella. 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perustamisesta tulee kuluneeksi 100 vuotta tänä vuonna. Vuosikymmenien aikana MLL on tehnyt merkittävää työtä lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Muun muassa äitiyspakkaus ja neuvolatoiminta ovat tulleet osaksi lapsiperheiden arkea MLL:n työn myötä. 

Avun tarve on tänäkin päivänä todella suuri. Perhekummia odottavien perheiden jono on ennätyksellinen: jopa 300 perhettä odottaa tälläkin hetkellä kummia.  

Juhlavuoden 2020 alussa käynnistyvä Olet tärkeä -kampanja nostaa esiin perheiden lisääntyneen yksinäisyyden ja etsii vapaaehtoisia perhekummeja auttamaan yksinäisiä lapsiperheitä. 

Olet tärkeä -kampanjavideo kuvaa lapsen kautta perheen kokemaa yksinäisyyttä. Positiiviseksi kääntyvässä videossa yksinäisestä lapsesta välittyy  ilo perhekummista ja usko tulevaisuuteen.  

Kampanja näkyy vahvasti MLL Uudenmaan omissa kanavissa ja valituissa medioissa kevään 2020 aikana. Kampanjan suunnitteli ja toteutti palkittu tuotantoyhtiö Bonzu yhteistyössä MLL Uudenmaan markkinoinnin kanssa. Videon äänenä kuullaan kansan rakastama ja suosikkisarjoista tuttu näyttelijä Lena Meriläinen. Lena ja videolla näyttelevä Alvar Kajander esiintyivät pro bonona. 

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteessa olettarkea.fi 


Lisätietoja:  
Toiminnanjohtaja Pia Metsähuone, MLL:n Uudenmaan piiri, p. 040 839 1093 
Markkinointikoordinaattori Jukka Illikainen, MLL:n Uudenmaan piiri, p. 044 386 1136 
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Uudenmaan piiri MLL:n itsenäinen aluejärjestö Uudenmaan alueella. MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa arjen tukea lapsiperheille ja merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa kaikenikäisille. MLL:n Uudenmaan piirillä on jäseninä 94 paikallisyhdistystä, joissa on 21 000 henkilöjäsentä.