Kurkistus Perhehaavin vuoteen 2022

20.1.2023

Perhehaavi-toiminta kokoaa yhteen perheitä, työntekijöitä ja tunteiden kirjoa. Viikoittain järjestimme sekä live- että online-ryhmätoimintaa, yhteensä viidessä eri paikassa, kuudella eri kielellä ja kymmenen eri työntekijän voimin. Viikoittaisen ryhmätoiminnan lisäksi saimme vuoden aikana pomppia pomppulinnamaailmassa, tanssia kulttuurijuhlassa, leipoa ja herkutella leivontaryhmässä, puistoilla leikkipuistoissa, nauttia piknikistä nurmella, tonttuilla tonttukoulussa, maalata musiikin tahtiin, seurata hiihtokisoja, hassutella kevätriehassa ja mitähän kaikkea muuta!

Online-ryhmissä keskustelimme tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista, saimme kuulla mielenkiintoista tietoa vierailijoilta, jaoimme arkipäivän elämää ja välillä nauroimme niin paljon, että kyyneleet valuivat silmistä. Erikielisissä perhekahviloissa sukellettiin pintaa syvemmälle, pohtimalla esimerkiksi omaa terveyttä ja hyvinvointia, lasten kasvatusta tai tulevaisuuden opintojen tai työllistymisen mahdollisuuksia. Suomenkielisissä ryhmissä tutustuttiin muun muassa suomalaisen yhteiskunnan koukeroihin, erilaisten hakemusten laatimiseen ja suomen puhekieleen..mikä ihme on snägäri ja jos ”venaan sua hesessä” niin mitä se oikein tarkoittaa?

Live-perhekahviloiden parhaita paloja on ilman muuta lähes vastasyntyneiden vauvojen sylittely, pienet maalintahrimien käsien jäljet mekossa, kahvihetki muiden vanhempien kanssa jaettuna ja riemunkiljahdukset leikkien lomassa. Miten suuri hetki onkaan se, kun perhekahvilan tuttu lempilelu löytyy jälleen kerran lelukorista, niin kuin edellisenäkin keskiviikkona. Jollekin äidille se saattoi olla mahdollisuus hiustenleikkuuseen perhekahvilan aikana, ette varmasti tienneet, että meillä on vieraillut oma kampaaja perhekahvilassa!

Viikoittaisen ryhmätoiminnan lisäksi saimme antaa yksilöohjausta lähes sadalle henkilölle, vahvistaa positiivista vanhemmuutta ABC-ryhmissä, koota yhteen kaupungin ja kolmannen sektorin työntekijöitä, verkostoitua muiden perheiden ja monikulttuuristen toimijoiden kanssa ja mikä parasta, tehdä kaikkea tätä täydellä sydämellä.

Päällimmäisenä vuodesta jäi kuitenkin mieleen kohtaamiset. Pienet hetket, suuret tarinat ja aito välittäminen. Ihanaa jatkaa Perhehaavin toimintaa vuonna 2023!