Kokemuksia perhekummitoiminnasta

”Olen erittäin kiitollinen kaikille jotka ovat toiminnan takana ja tukemassa tätä, sillä tämä voi olla mieletön alku monelle, joka on käynyt yhtä pohjalla väsymyksen ja oman kestävyyden kanssa kuin itse olen. Onni on nyt potkaissut minua ja odotan elämältä näitä onnenpotkuja lisää.”
Perhekummin saaneen perheen äiti

”Päivät jaksoin aina jotenkuten, mutta rankat tunteet valtasivat iltaisin, kun puoliso ei tullutkaan totuttuun tapaan töistä kotiin jakamaan kolmen lapsen työläitä ilta-askareita. Niin päivinä, jolloin tiesin perhekummin tulevan, oli koko päivän ajan paljon keveämpi olo.”
Perhekummin saaneen perheen äiti

”Juuri perhekummitoiminnan kaltaista palvelua tarvitaan lisää. On paljon perheitä, jotka tarvitsevat jotain tukea arkeensa ja jaksamiseen, mutta sosiaalitoimen apu ei vastaa heidän tarpeisiinsa.”
Kunnan johtava viranhaltija

”Perhekummitoiminnasta pitäisi kertoa kaikille perheille neuvolassa. Tämä on matalan kynnyksen tukea.”
Kunnan perhetyöntekijä

”Kun lähdin mukaan toimintaan ajattelin että on hienoa jos voin aikaa antamalla auttaa jotain perhettä. Nyt huomaan kuitenkin myös itse saavani toiminnasta valtavan paljon.”
MLL:n perhekummi

”Perhekummin mukaantulo on tasoittanut elämäämme ja tuonut turvaa. Hän on myös tuonut meille hilloa ja sieniä eli kaikkea mitä mummi minulle aikoinaan teki ja tuntuu tosi ihanalta.”
Perhekummin saaneen perheen äiti

”Äiti kertoi kaikkien muiden perheen tukeen liittyvien henkilöiden vaihtuneen. Perhekummi on ainoa pysyvä henkilö heidän arjessa. Perheen isä on kuollut.”
Piirin perhetoiminnan koordinaattori

”Kun vain olisin saanut hänet vuosia sitten, olisin päässyt jaloilleni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Katson tulevaisuuteen nyt luottavaisin mielin vaikka polkuni on vielä pitkä, mutta ainakin kuljemme sitä eteenpäin. ”
Perhekummin saaneen perheen äiti

”Sain luottamusta uuteen ihmiseen, sillä perhekummiksi oli valikoitunut mitä ihanin, välittävin, sydämellisin ja yllätyksellisin nainen jota lapseni nyt pitää varamummina. Hän on meille erittäin rakas ja tärkeä tukipilari. Perhekummi on tuonut meille iloa ja luottamusta elämään taas.”
Perhekummin saaneen perheen äiti