Leena

"Jäätyäni eläkkeelle toimistotyöstä, päätin vielä kokeilla jotain työtä, jossa olisi pääosassa ihminen eikä tietokone. Jotenkin tämä lastenhoito keikkaluonteisena tuntui kiinnostavalta."

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL hoitajana oleminen on ollut erittäin antoisaa. Perheet ovat olleet mukavia ja lapset rentoja ja reippaita. Enkä liioittele sanoessani, että yhtään huonoa fiilistä ei ole jäänyt, kun olen lähtenyt perheestä kotiin.


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa

Parasta työssä on, että voi itse päättää milloin haluaa työskennellä. On mukavaa myös tutustua uusiin ihmisiin.


Mitä teet lasten kanssa?

Pyrin aina leikkimään lasten kanssa heidän toiveittensa mukaisesti, sekä sisällä että ulkona. Luen heille mielelläni, mutta olen havainnut, että riehakkaammat toiminnot ovat kyllä useimpien mieleen. Kodinomaiset puuhat lasten kanssa, kuten kokkaaminen olisi myös mukavaa, mutta siitä olisi sovittava etukäteen. Mielikuvitusleikit ovat kaikkien mieleen, myös minun.


Mikä on tärkeintä?

Tärkeintä on, että lapset viihtyvät seurassani, mutta osaan myös pitää rajat. Haluan, että lapsilla on turvallinen olo kanssani. 


Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi. Terveisiä perheille lapsille tai hoitajaksi haluaville... 

MLL hoitajaksi haluavalle voisin sanoa, että ennakkoluulottomasti vain mukaan toimintaan, jos homma tuntuu oikealta. Koulutus on lyhyt, mutta sisältää juuri sen mitä pitääkin.

Perheille voisin sanoa, että tämän palvelun tilaaminen on helppoa ja hoitajat ovat luotettavia. Lapsetkin voivat huoletta heittäytyä hoitajien kanssa puuhasteluun ja leikkeihin, vaikka vieras ihminen tuleekin kotiin ja häntä täytyy ensin vähän opastaa ja neuvoa.”