Juulia

Kuka olet?

Olen Juulia, 26-vuotias porvoolainen. Työskentelen matkailualalla ja töiden sekä aiemmin opintojeni ohella olen toiminut MLL:n lastenhoitajana enemmän tai vähemmän jo noin kahdeksan vuoden ajan.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Kävin MLL:n lastenhoitajakurssin Kouvolassa lukion ohella. Olen aina tykännyt olla lasten kanssa, mutta lähipiirissä ei tuolloin juuri ollut pieniä lapsia. Joku kaveri taisi vinkata tästä kurssista silloin.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n lastenhoitajana minulla on aina tarvittaessa mahdollisuus kysyä välityksestä neuvoa ja tukea. On myös varmempi olo, kun MLL:n kautta tulee ohjeistukset muun muassa palkanmaksusta ja tarvittavista vakuutuksista. Säännöt ovat näin ollen selkeät niin hoitajan kuin perheenkin kannalta. Omien käytettävyysaikojen merkitseminen ja työvuorojen vastaanotto on helppoa. Lastenhoito on todella mukavaa vaihtelua omaan arkeeni ja antaa energiaa. 😊


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Ehdottomasti yhdessäolo ja leikkiminen lasten kanssa. On myös ollut mukavaa tutustua erilaisiin perheisiin ja tapoihin. Osaan vakiperheistäni pidän edelleen yhteyttä, vaikken heidän lapsiaan enää käykään hoitamassa.


Mitä teet lasten kanssa?

Ulkoilen lasten kanssa mieluusti mahdollisimman paljon. Lasten kanssa tulee huomaamattaan oltua helposti ulkona tuntejakin. Minusta on hauskaa, etteivät lapset juuri hätkähdä vaikkapa huonosta säästä, vaan näkevät asiassa kuin asiassa positiivisen puolen. Enpä ole juuri muulloin pomppinut vesilätäköissä näin aikuisena, kuin lastenhoitokeikoilla.

Mikä on tärkeintä?

Mielestäni tärkeintä on, että voin osaltani hieman helpottaa lapsiperheiden arkea.

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi.

Mikäli sinulla on aikaa ja intoa lastenhoitotehtäviin, suosittelen MLL:n lastenhoitokurssia lämpimästi! Työ on mukavaa ja antoisaa. 😊