Ellen

Kuka olet?

Olen Ellen, suomenruotsalainen. Pidän urheilusta, matkustamisesta sekä valokuvaamisesta. Vuoden matkustelun jälkeen ja Au pairina sekä lastenkerho-ohjaajana työskenneltyäni olen aloittamassa nyt toimintaterapeuttiopiskelut.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Olen hoitanut lapsia noin 13-vuotiaasta lähtien ja olen aina pitänyt siitä. Kuin näin MLL:n lastenhoitokoulutuksen, ajattelin että se olisi hyvä mahdollisuus kehittyä hoitajana ja saada lisää töitä ja kokemusta alalta.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

Todella monipuolista ja vaihtelevaa! Työssä tapaa paljon erilaisia ja eri-ikäisiä lapsia, eri perheitä sekä kulttuureja. Työpaikat ja ajat vaihtelee paljon. Usein olen perheen kotona tai ulkona. Olen myös työskennellyt mm. HopLopissa, hotellissa sekä lapsen vanhemman työpaikalla. On perheitä joissa käyn vain kerran sekä perheitä, jossa käyn säännöllisesti. Omilla MLL sivuilla on myös helppoa hallita omia työvuoroja sekä merkitä päiviä ja aikoja milloin ei pysty tekemään töitä.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

On todella mielenkiintoista ja mukavaa olla eri ikäisten ja kaltaisten lasten kanssa. Tutustua ja seurata eri perheitä ja suunnitella sekä tehdä aktiviteettejä lapsille ja lasten kanssa.

Mitä teet lasten kanssa?

Riippuu paljon vanhempien toiveista ja lasten iästä. Paljon ulkoilua, sisällä leikkimistä, pelaamista, askartelua, vaunulenkkejä mm. Yritän usein miettiä ja valmistella toimintaa eri-ikäisille lapsille, jotain on aina takataskussa. Välillä otan mukaani saippuakuplia, askarteluvälineitä tai pelejä.

Mikä on tärkeintä?

Minun mielestä ehdottomasti tärkeintä on, että lapsella on hyvä ja turvallinen olo. Myös se, että lapsi viihtyy seurassani, joten vanhemmat voivat turvallisin mielin jättää lapsen minun seuraani.

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi. Terveisiä perheille lapsille tai hoitajaksi haluaville...

Kannattaa ehdottomasti ryhtyä hoitajaksi MLL:n kautta. Tätä työtä on helppo tehdä esim opiskeluiden ohella, eikä tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Koulutuskin on ihan huippu!