Lastenhoitopalvelu

Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää monipuolista tukea ja apua lapsiperheille.

Helpota arkeasi ja huolehdi jaksamisestasi - me hoidamme lapsesi.

Uudenmaan piirin kautta saa apua lastenhoitoon kaikkina vuorokaudenaikoina. Perhe voi käyttää lastenhoitoa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi työkiireiden tai opiskelun vuoksi, tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää.

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset lastenhoitopalveluun

1. Palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on eristyksissä/karanteenissa. Hoitaja ei tule perheeseen, jos hän perheeseen tullessaan huomaa, että siellä on sairastuneita henkilöitä.
  2. Perhe on hoitajan työnantaja ja perheen tulee huolehtia, että olosuhteet ovat turvalliset, ettei hoitajaa aseteta alttiiksi sairastumiselle.
  3. Hoitajan on peruutettava työ, jos hän tuntee itsensä vähänkin flunssaiseksi.

Koulutetut ja luotettavat hoitajat

MLL:n hoitaja on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset, ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16-75 vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon.

MLL:n Uudenmaan piiri rekrytoi, välittää, kouluttaa ja ohjaa hoitajia.

MLL:n hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote.

Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito -järjestelmään.

Tärkeintä lapsen hyvinvointi

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Perhe työnantajana

Perhe toimii aina MLL:n välittämän lastenhoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. Lastenhoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä. Perhe maksaa palkan 9,50 €/tunti (pyhäpäivinä 19 €/tunti). Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitopalvelua!

Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta.

Tilaa lastenhoitaja

MLL:n lastenhoitopalvelun varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta.

Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Kun tilaat hoitajan ensimmäistä kertaa, rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi.

Tilaa lastenhoitaja p. 044 0303 301

Palvelemme puhelimitse ma-pe klo 8.00–12.00

Seuraavan päivän tilaukset välitykseen tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Kun hoidon tarve on varma, voit jättää tilauksen. Tilaukset muuttuvat heti sitoviksi!

Emme valitettavasti voi luvata, että tilaukseen löytyy varmasti hoitaja.

Uudenmaan alueella välitämme hoitajia seuraavien kuntien alueille:

Espoo, Helsinki, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Porvoo, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti

Katso miten lastenhoitopalvelu toimii