Kuva Turussa 25.4 järjestetystä koulutuspäivästä

Lue Turkulainen-lehdessä ollut juttu täältä!

Mitä meidän perheelle kuuluu?
 

Pysähdy hetkeksi -

...ja mieti mitä sinulle ja sinun perheellesi kuuluu. Onko teillä kaikilla hyvä olla?

Onko sinulla?

Yhdessä vanhempina -tapahtumissa pysähdymme miettimään tätä hetkeä. Pohdimme, mikä kaikki on hyvin ja mitä toivoisimme arkeen pikkuisen lisää. Silloinkin, kun kaikki on hyvin, on tärkeää ottaa joskus tuumaustauko ja miettiä mitä minulle ja perheelleni kuuluu. Mistä minä haaveilen, tässä ja nyt? Entä me yhdessä, perheenä? Lue lisää

Yhdessä vanhempana

 

Yhdessä vanhempana-hanke päättyi vuoden 2015 lopussa, mutta toiminta jatkuu! Haluatko toimintaa alueellesi? Ota yhteyttä, niin suunnitellaa yhdessä!

Alla pdf-muotoinen opas tulostettavaksi. Kysy painettua opasta / lisätietoja:

Kari Koponen, kari.koponen(at)mll.fi

 

LOKAKUUN NOSTO

 

Perheroolien ympyrät (Tejo De Bruijn)

 

Lapsiperheessä aikuisilla on kolme pääroolia

Perheissä joudutaan jatkuvasti etsimään tasapainoa rooliodotusten ja roolikäyttäytymisen välillä. Kumpikin puoliso joutuu jo seurusteluvaiheessa punnitsemaan, kuinka paljon aikaa ja energiaa haluaa käyttää omiin ja yhteisiin asioihin. Kun vanhempien roolit lapsentulon myötä syntyvät, kuviot mutkistuvat huomattavasti. Aikaisemmin mahdollisesti löydetty tasapainotila menee kokonaan uusiksi. Jokainen perhe joutuu jatkuvasti etsimään yhdistelmää, joka vastaisi mahdollisimman hyvin sekä lapsen kehityksellisiin haasteisiin että jokaisen perheenjäsenen henkilökohtaisiin tarpeisiin.

 

Perheterapeutti Tejo de Bruijn kehittämässä menetelmässä tätä monimutkaista tasapainoilua eri roolien välillä pyritään konkretisoimaan yksinkertaisella tavalla: piirtämällä pääroolit eriväristen ja -kokoisten ympyröiden avulla. Menetelmän tarkoitus on että perheenjäsenet pystyvät sen avulla paremmin hahmottamaan niin omia kuin toisen aikuisen rooliyhdistelmiä ja niiden välistä vuorovaikutusta. Tarkoitus on myös, että he pystyvät tämän avulla löytämään juuri heille sopivan tasapainotilan eri roolien välillä. Lue lisää Yhdessä vanhempana-toiminnan oppaasta.