Olet tärkeä -kampanja

Olet tärkeä -kampanja on käynnissä 20.8. – 23.9.2018. Kampanja järjestetään jo kuudetta kertaa. Kampanjan tavoitteena on saada perheille perhekummi ja maahanmuuttajaäideille ystävä. Tarvitsemme kampanjan aikana myös paikallisyhdistysten apua, jotta saamme mahdollisimman paljon vapaaehtoisia lapsiperheiden tueksi! Alla hieman lisätietoa perhekummi- ja ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnoista.

Lapsiperheet tarvitsevat apua nyt – tule vapaaehtoiseksi!

Lapsiperheet kaipaavat arkeen omaa henkilökohtaista kontaktia, jolle pääsee kertomaan päivän tapahtumista ja elämästään. Maahanmuuttajaäidit puolestaan tarvitsevat usein ystävää, jonka kanssa he voivat käyttää suomen kieltä, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

MLL:n Uudenmaan piiri rekrytoi ja kouluttaa perhekummeja sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille Uudenmaan alueella. Tällä hetkellä kuitenkin avuntarvitsijoiden ja apua tarjoavien välillä on suuri epäsuhta. Kummia ja ystävää odottavien perheiden jono on ennätyksellinen ja jopa 300 perhettä odottaa tälläkin hetkellä kummia tai ystävää. Avun tarve on siis todella suuri!

Sinustako perhekummi tukemaan lapsiperheen arkea?

“Parasta on ollut lasten maailmaan pääseminen. Paljon naurua, menoa ja meininkiä. Tunne, että on ollut avuksi ja hyödyksi,” kertoo perhekummina toiminut vapaaehtoinen. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien. Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko muutaman tunnin ajan.

Sinustako ystävä maahanmuuttajaäidille?

”Olen saanut rikkautta ja sisältöä elämääni, iloa ja uusia ystäviä, uusia kokemuksia. Perspektiivi elämään on laajentunut. Meillä on aito yhteys ja kemiat välillämme toimii,” kertoo vapaaehtoinen. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille – toiminnan tarkoituksena on tukea maahan muuttaneiden naisten kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Miten sinä ja yhdistyksesi voisitte tukea kampanjaamme?

Jakaa tietoa kampanjasta kaikissa omissa kanavissanne mahdollisille perheille ja vapaaehtoisille! Sivupalkissa vasemmalla myös markkinointia helpottamaan mm. Facebook-kansikuva ja erilaisia somekuvia/nettisivukuvia kampanjan ajaksi.

Voitte käyttää esimerkiksi tällaisia tekstejä tai yhdistellä näitä vapaasti:

-Nyt on mahdollista hakea omaa perhekummia/ystävää! www.uudenmaanpiiri.mll.fi/perheille 

-Nyt on mahdollista lähteä perhekummiksi/ystäväksi maahanmuuttajaäidille! Lue lisää ja tule vapaaehtoiseksi: www.olettärkeä.fi

-Haemme uusia perhekummeja ja ystäviä maahanmuuttajaäideille. Meillä on kymmeniä perheitä jonottomassa omaa perhekummia ja ystävää. Olisitko se sinä? Lue lisää www.olettärkeä.fi

Kampanjan hashtagina käytetään #olettärkeä