Ystäväksi maahanmuuttajaisälle

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii hyvin suomea puhuvia vapaaehtoisia isiä, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan ystävinä ja opastajina suomalaiseen isyyteen alle kouluikäisten lasten maahanmuuttajataustaisille isille.

Etsimme myös henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita vetämään yhdessä kanssamme vaikkapa omaan harrastukseensa liittyen isä-lapsi-toimintaa ryhmille, joihin osallistuu sekä kotoutuvia maahanmuuttajataustaisia isiä että hyvin suomea puhuvia ja kantaväestöön kuuluvia isiä.

Toiminnassa on kaksi perustoimintamuotoa: kahden isän ystävyyssuhteiden tukeminen ja ryhmätoiminnot. Toiminta on käynnistetty vuoden 2018 alusta.

Toiminnan tarkoitus
- isyyden tukeminen ja isien roolin vahvistaminen
- toimintamahdollisuuksia isänä sekä toisten isien vertaiskokemusta
- maahanmuuttajaisien suomen kielen vahvistaminen ja verkostojen kehittäminen
- ennakkoluulojen vähentäminen ja eri kulttuureiden tutuksi tekeminen

Tule ystäväksi maahanmuuttajaisälle

Työntekijämme etsivät meille ilmoittautuneista hyvin suomea puhuvista vapaaehtoisista ja maahanmuuttajataustaisista isistä mm. lasten iän, asuinpaikan ja harrastusten perusteella mahdollisimman yhteensopivat ystäväehdokkaat. Isät voivat sopia yhdessä, mitä haluavat tehdä ja missä haluavat nähdä. He voivat esimerkiksi mennä lasten kanssa leikkipuistoon, retkelle, kirjastoon, ongelle tai pelata futista tai lautapelejä.

Ennen ystäväksi maahanmuuttajaisälle -toimintaan mukaan tulemista vapaaehtoiset käyvät lyhyen perehdytyskoulutuksen. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa ovat läsnä maahanmuuttajaisä, vapaaehtoinen ja MLL:n työntekijä. Työntekijät seuraavat myös ystävyyssuhteiden kehittymistä sekä tarjoavat tarvittaessa tukea ja ohjausta. Koulutukseen osallistuminen ei vielä velvoita ryhtymään vapaaehtoiseksi.

SEURAAVA perehdytyskoulutus järjestetään 7.6.2018. Lisätietoa tästä ja muista koulutuksista löydät TÄÄLTÄ.

Tule vetämään kanssamme isä-lapsi-ryhmätoimintaa

Maahanmuuttajaisien toiminnassa käynnistetään myös ryhmätoimintaa, jonka on tarkoituksena tarjota mielekästä tekemistä maahanmuuttajataustaisille ja suomenkielisille isille yhdessä alle kouluikäisten lasten kanssa. Ryhmien toimintasisällöt voivat vaihdella ja otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ryhmien sisällöstä. Päävastuu ryhmätoiminnoista on hankkeen työntekijöillä, mutta jos olet kiinnostunut luotsaamaan tällaista ryhmätoimintaa vaikkapa oman suosikkiharrastuksesi pariin, otathan meihin yhteyttä!

Toiminta-alueina Ystäväksi maahanmuuttajaisälle -toiminnassa ovat Helsinki, Espoo ja Vantaa. Ystäväksi maahanmuuttajaisälle -hanketta rahoittaa STEA.

Tule mukaan ja tutustu uusiin ihmisiin!

Lisätiedot Ystäväksi maahanmuuttajaisälle -hankevastaavalta:
Petri Öhman, 044-713 2653, petri.ohman@mll.fi