Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja ihmisistä?

 

Suomessa asuvat maahanmuuttajaäidit haluavat tutustua sinuun!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri on aloittanut vuonna 2011 Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille äideille.

 

Miksi ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa tarvitaan?

Maahanmuuttajaäidit jäävät helposti kotiin, sillä heiltä puuttuvat luonnolliset tukiverkostot eikä heillä usein ole mahdollisuutta lähteä kielikursseille. Myös turvapaikanhakijaäidit kaipaavat usein tukea. Maahanmuuttajaäideillä saattaa  olla korkea kynnys lähteä yksin tutustumaan leikkipuistoon tai oman asuinalueen muuhun lapsiperhetoimintaan.

Kielenoppiminen uudessa kotimaassa on mahdotonta, jos äidillä ei ole ketään, jonka kanssa puhua suomea. Myös monet arkiset toimet, kuten kaupassakäynti, ovat vaikeita ilman kielitaitoa. Kaupan hyllyltä on hankala löytää oikeaa purnukkaa ilman suomenkielen osaamista.

Maahan muuttanut äiti voi hakea ystävää täältä. Tämän sivun vasemmasta reunasta voit tulostaa esitteen eri kielillä.

 

Millaista maahanmuuttajaäidin ystävänä toimiminen on?

Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa oman lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

Toiminnassa on mukana maahan muuttaneita naisia yli viidestäkymmestä eri maasta.

Millaisen koulutuksen vapaaehtoiset saavat?

MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville perehdytyskoulutuksen, yhteisiä tapaamisia, säännöllistä jatkokoulutusta sekä neuvontaa ja ammatillista ohjausta. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa on läsnä maahanmuuttajaäiti, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori.

Toimintaa on Helsingissä,Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä, Sipoossa, Porvoossa, Keravalla, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Kauniaissa, Lohjalla, Vihdissä, Raaseporissa ja Kirkkonummmella.

 

Ilmoittaudu kevään koulutukseen täältä.

Maahanmuuttajaäidit ja -perheet voivat saada kauttamme myös perhekummin

Lue lisää perhekummitoiminnasta

Ystäväksi äidille -toimintaa tukee STEA, Helsingin Kaupunki, Vantaan kaupunki ja Espoon kaupunki.