Vanhempainillat

Vanhempainillat aiheesta lapset, nuoret ja media

Meidän media -vanhempainilta päiväkoti-ikäisten vanhemmille
Ilta on suunnattu päiväkoti-ikäisten vanhemmille. Sopii myös 1-2 -luokkalaisten vanhemmille. Illan aikana mietitään minkälaista mediakasvatusta perheen pienimmät tarvitsevat ja minkälaisia sääntöjä ja sopimuksia perheessä olisi hyvä tehdä jo varhaisessa vaiheessa.

Viisaasti verkossa -vanhempainilta ala- ja yläkoululaisten vanhemmille
Illan aikana käsitellään seuraavia teemoja. Minkälainen kasvu- ja toimintaympäristö netti on? Mihin tarkoitukseen nuoret käyttävät nettiä? Mitä hyötyä netistä on? Entä mitä varjopuolia siinä on? Mitä on nettikiusaaminen tai nettiriippuvuus? Mediaa koskevat sopimukset ja pelisäännöt perheissä.

Netissä tapahtuva kiusaaminen ilmiönä -vanhempainilta
Suunnattu erityisesti 10-15 -vuotiaiden vanhemmille. Vanhempainillassa keskitytään siihen, mitä kiusaaminen netissä on sekä mietitään miten sitä tulisi ehkäistä ja miten siihen tulisi suhtautua.

Digitaaliset pelit -vanhempainilta
Suunnattu erityisesti 10–15-vuotiaiden vanhemmille. Esityksen tavoitteena on tutustuttaa kasvattajaa nuorten pelimaailmoihin sekä auttaa kasvattajaa suuntaamaan nuorten pelimedian käyttöä positiiviseen suuntaan.

Laki, nuoret ja netti -vanhempainilta
Suunnattu erityisesti 10-15-vuotiaiden vanhemmille. Illan tarkoituksena on luoda lyhyt katsaus siihen, millaisiin tilanteisiin nuoret voivat törmätä nettiä käyttäessään. Materiaalissa esille tulevia tilanteita tarkastellaan Suomen lain näkökulmasta. Materiaali on toteutettu yhteistyössä Suomen asianajajaliiton kanssa.

 

 

Uudenmaan piirin nuorisotoiminnan koulutuksia välittää MLL:n keskustoimisto:

Marja Snellman-Aittola marja.snellman-aittola@mll.fi p. 075 3245 43.

Lisätiedot ja koulutuspyynnöt sähköisellä tilaus- / lisätietolomakkeella.

Koulutusten hinnat

 

MLL:n keskustoimisto laskuttaa koulua ja maksaa palkkion kouluttajalle.