Tule vapaaehtoiseksi

Tällä hetkellä tarvitsemme vapaaehtoisia seuraaviin tehtäviin:

Kevätilokerääjiä

Kevätkaudella huhti-toukokuussa toteuttava lipaskeräys, jonka tuotto menee Mannerheimin Lastensuojeluliiton valtakunnalliseen ja paikalliseen työhön lapsiperheiden hyväksi. Kerääjäksi voi ilmoittautua kuka tahansa yksittäinen henkilö tai esimerkiksi työyhteisöt. Ilmoittautuminen ja lisätiedot uudenmaan.piiri@mll.fi.

Kylämummi tai -vaari

Kylämummina tai –vaarina sinä voit valita itsellesi parhaiten sopivan tavan toimia ja voit päättää, kuinka paljon käytät toimintaan aikaa. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen! Kylämummit ja -vaarit voivat toimia esim. päiväkodeissa, perhekahviloissa, kouluissa ja kerhoissa sekä erilaisissa perheitä kokoavissa tilaisuuksissa. Lisätietoa Annika Rinta-Jouppi,  p. 044 7233 555, annika.rinta-jouppi(a)mll.fi.

Perhekahvilatoiminnan vetäjiä

Perhekahvilat ovat lastaan kotona hoitavien vanhempien avoimia kohtauspaikkoja, joissa kokoonnnutaan kerran viikossa parin tunnin ajan. Perhekahvilavetäjän tehtävänä on hoitaa kahvilan käytännön järjestelyjä, kuten kahvinkeittoa, suunnitella yhdessä kahvilassa kävijöiden kanssa ohjelmaa, ottaa vastaan kahvilaan tulijat ja tutustuttaa heitä toisiinsa. Voit ottaa yhteyttä, joko alueesi paikallisyhdistykseen tai uudenmaan.piiri(a)mll.fi

Suojatiepäivystäjiä

Olet tervetullut mukaan syksyllä koulujen alkaessa toteutettavaan tempaukseen.  Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi suojatiepäivystäjäksi turvaamaan lasten koulutie. Voit olla mukana yhtenä tai useampana aamuna noin puolen tunnin ajan ennen koulupäivän alkua. Vapaaehtoiset ovat heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä (omalla asuinalueella). Suojatiepäivystäjän tarkoituksena on varmistaa lasten turvallinen kadun ylitys tarvittaessa vaikka saattamalla. Lisätietoa piirin nettisivuilta toiminta-välilehdeltä.

Vapaaehtoinen paikallisyhdistyksen "lisävoima"

Olet tervetullut mukaan MLL:n paikallisyhdistyksen toimintaan! Voit olla avuksi vaikka yhdistyksen tapahtumissa käytännön järjestelyissä, kuljetusapuna tms. Monet yhdistykset järjestävät kirpputoreja, joiden organisoinnissa lisäapu on tarpeen. Ota yhteyttä alueesi paikallisyhdistykseen!

Oletko rahoitusalan tai laskentatoimen ammattilainen? Yhdistykset tarvitsevat vuosittain osaavaa tilintarkastajaa. Voit ottaa yhteyttä joko alueesi paikallisyhdistykseen tai uudenmaan.piiri@mll.fi

Perhekummi

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö lapsiperheiden parissa? Haluatko olla avuksi lapsiperheiden arjessa?
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa perhekummeja.

Vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat tavallisia, luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa ja kulkea kappaleen matkaa perheen rinnalla. Perhekummilta saatu apu ja tuki on monelle perheelle suuren suuri asia. Tarkoituksena on tukea sellaisia perheitä, jotka tarvitsevat varhaista ennaltaehkäisevää tukea.

Varhaisessa vaiheessa saatu, ongelmia ennaltaehkäisevä tuki vahvistaa lapsiperheen elämänhallintaa ja antaa voimia arkeen. Tukeminen on käytännössä keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä.

Tapaamisia on sopimuksen mukaisesti, yleensä kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan.
Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta perhekeskustoiminnan koordinaattori Johanna Pirinen p. 044 7833 555 tai johanna.pirinen(a)mll.fi

Ystäväksi äidille -toiminta

Ystäväksi maahanmuuttaja äidille toiminnan tarkoituksena on tukea maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista, sekä rakentaa siltoja kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välille.

Ystäväksi äidille -toiminnassa haetaan suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajaäideille.
Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa oman lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka vierailemalla puolin tai toisin. MLL:n Uudenmaan piiri järjestää toimintaan mukaan lähteville perehdytyksen, yhteisiä tapaamisia sekä neuvontaa ja ohjausta.
Lisätietoja: Koordinaattori Raila Turunen, p. 044 9742 863, raila.turunen(a)mll.fi.

Tule lasten hoitajaksi!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokursseja järjestetään vastuuntuntoisille ja lapsirakkaille henkilöille, joilla on kiinnostusta ja aikaa hoitaa lapsia. Lastenhoitotehtävissä voi toimia 16 vuotta täytettyään.

Lastenhoitokurssille osallistuva saa valmiuksia toimia hoitajana Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitotoiminnassa tai kurssin voi suorittaa hankkiakseen lisätietoa lasten kanssa toimimisesta. Lastenhoitokurssi sisältää lähiopetusta, etätehtäviä ja harjoittelun perheessä.
Hoitajavälityksessä mukana oleville hoitajille maksetaan työstä palkkaa. Lisätietoa http://uudenmaanpiiri.mll.fi ja  perhetoiminnan koordinaattori Anu Hämäläinen, p.044 0808068 tai anu.hamalainen@mll.fi