Piirin alueella tapahtunut
Piiri järjesti vapaaehtoisille erilaisia koulutuksia155
Koulutuksiin osallistujia1521

Tietoa piiristä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry toimii MLL:n aluejärjestönä Uudenmaan alueella. Myös Helsinki kuuluu piirin toimialueeseen.

Piirin jäseninä on 95 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on yhteensä n.22 000 jäsentä. Piirin alueella on lapsia ja nuoria yhteensä 317 156 ja lapsiperheitä 176 288. Asukkaita yhteensä alueellamme on 1 585 473.

Piirin tarkoituksena on edistää toimialueellaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä.

Historiaa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin kenraali Mannerheimin kotona vuonna 1920. Carl Gustaf Mannerheim kutsui kansalaisia mukaan toimintaan seuraavilla, edelleen ajankohtaisilla, sanoilla:

"Työn määränpäänä olkoon, että jok'ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osansa siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan nuorten kehitykselle hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi".

Uudenmaan piiri perustettiin 3. maaliskuuta vuonna 1951 ja siitä lähtien piiri on antanut tukea sen paikallisyhdistyksille ja valistusta suurelle yleisölle lasten hyvinvoinnin ja terveen kehityksen puolesta.

Toimintamuotoja

• Tilapäinen lastenhoitoapu
  • Perhekummitoiminta
  • Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta
  • MLL:n paikallisyhdistysten toiminnan tukeminen ja ohjaus
  • Isä-lapsi-toiminta
  • Koulukiusaamista ehkäisevä toiminta
  • Kylämummi- ja -vaaritoiminta
  • Kaveritoiminta
  • Suojatiepäivystys koulujen alkaessa
  • Vertaisryhmätoiminta
  • Vahvuutta vanhemmuuteen -hanke
  • Yhdessä vanhempana -parisuhdehanke

Lisätietoa toimintamuodoistamme löydät täältä.

Tervetuloa ostoksille Marskin Muksuihin

Marskin Muksut ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin lastenvaatteiden ja
-tarvikkeiden Second hand -myymälöitä.Tuotto käytetään toimintaamme lapsiperheiden hyväksi. Tule tekemään löytöjä!

Marskin Muksut

Topeliuksenkatu 19, Töölö, Helsinki